Ανάλυση και Προγραμματισμός Συστημάτων Αυτοματισμού
Κόστος προγράμματος: 640€
Εκπτωτικές κατηγορίες:
- 29,6% έκπτωση σε φοιτητές/φοιτήτριες
- 29,6% έκπτωση σε σπουδαστές/σπουδάστριες ΙΕΚ/Κολλεγίων
- 15,5% έκπτωση σε ανέργους
- 15,5% έκπτωση σε πολύτεκνους
- 15,5% έκπτωση σε ΑΜΕΑ
- 15,5% έκπτωση σε εκπαιδευτικούς
- 15,5% έκπτωση σε προκαταβολή του συνολικού ποσού
Χαράλαμπος Σκιάνης
Επιστημονικά & Ακαδημαϊκά Υπεύθυνος
Καθηγητής - Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ιωάννης Μανωλόπουλος
Ακαδημαϊκά Υπεύθυνος & Διδάσκων
Νικόλαος Αρούκατος
Διδάσκων
Μιχαέλα Βλάχου
Διδάσκουσα
Δρ. Χαράλαμπος Σκιάνης
Καθηγητής - Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Δρ. Ιωάννης Μανωλόπουλος
Συνεργαζόμενος Ερευνητής «Δημόκριτος»
Ο Δρ. Ιωάννης Μανωλόπουλος έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στο ερευνητικό πεδίο της μοντελοποίησης δικτύων από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2015), υποστηριζόμενο μέσω υποτροφίας τετραετούς συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Συστήματα Επικοινωνιών και Δίκτυα» από το ίδιο Τμήμα και Πανεπιστήμιο και Πτυχίου του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Από το 2008 έως και σήμερα είναι Συνεργαζόμενος Ερευνητής (“Research Associate”) στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», συμμετέχοντας ενεργά σε πλήθος Ευρωπαϊκών και Εθνικών Ερευνητικών Προγραμμάτων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα κινητών επικοινωνιών (5G και B5G), μοντελοποίησης και ανάλυσης απόδοσης δικτύων, δικτύων UXV, ad-hoc, δικτύων οχημάτων και αδόμητων δικτύων, αλγορίθμων και πρωτοκόλλων δικτύου, αξιολόγησης απόδοσης και μετρήσεων δεδομένων πεδίου.
Μιχαέλα Βλάχου
B.Sc. Πανεπιστημίων Λευκωσίας και Πατρών
Η Μιχαέλα Βλάχου είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος ειδίκευσης «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» από τα Πανεπιστήμια Λευκωσίας και Πάτρας και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2019 ασχολείται συστηματικά με την εκπαίδευση στον τομέα της ειδικής αγωγής. Παράλληλα, μελέτησε σύγχρονες παιδαγωγικά τεχνολογίες και πρακτικές που αναπτύσσονται από την εταιρεία καινοτόμων τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών “noesisHUB”. Είναι εκπαιδεύτρια της εταιρείας “noesisHUB” με σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία, συμμετέχοντας σε πολυεπίπεδες δράσεις που συνδυάζουν θεωρία και πράξη από το πεδίο των θετικών επιστημών, της μηχανικής και της τεχνολογίας. Στα πλαίσια των δράσεων αυτών, έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό εκπαιδευόμενων διδάσκοντας ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια βασισμένα κυρίως στις ανοικτές τεχνολογίες υλικού και λογισμικού (όπως ο μικροελεγκτής Arduino UNO και ο οπτικός προγραμματισμός).
Δρ. Νικόλαος Αρούκατος
Διδάσκων Πανεπιστημίου Πειραιά
O Δρ. Αρούκατος Νικόλαος αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και το διδακτορικό του δίπλωμα από το ίδιο τμήμα, στον τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την Κρυπτογραφία, τη Στεγανογραφία και το χώρο της Θεωρίας Αριθμών. Από το 2000 υπηρετεί στον χώρο της εκπαίδευσης και έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Χαλκίδας και στο ΤΕΙ Αθηνών καθώς και ως καθηγητής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Από το 2019 είναι διδάσκων στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πειραιά.
Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος έργων πληροφορικής σε εταιρίες στην Γερμανία, στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Είναι επικεφαλής επιθεωρητής ασφάλειας πληροφοριών & επιχειρησιακής συνέχειας σε 4 ελληνικούς και έναν γερμανικό φορέα παροχής πιστοποιήσεων ISO.
Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή συνεδρία και έχει συγγράψει κεφάλαια σε επιστημονικούς τόμους.