Εκπαιδευτές

Δρ. Χαράλαμπος Σκιάνης

Καθηγητής - Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η εμπειρία μου στο ακαδημαϊκό χώρο και οι συμμετοχές μου σε κοινοπραξίες διεθνών εταιριών κάθε κλίμακας με οδήγησαν στην δημιουργία της πλατφόρμας ‘ΕΠΤΑ’. Στοχεύουμε να σας ετοιμάσουμε για μια καριέρα, παρέχοντας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τα επαγγέλματα του παρόντος και του μέλλοντος, τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στην διεθνή αγορά εργασίας. Παρέχουμε τις σχετικές γνώσεις αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπου έμπειροι επαγγελματίες του χώρου δρουν σαν επιμορφωτές παρέχοντας πρακτική εμπειρία και εξάσκηση. Η χορήγηση του σχετικού πιστοποιητικού επιμόρφωσης και η απονομή βαθμών ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training) παρέχουν την διεθνή αναγνώριση των παρεχόμενων γνώσεων.

cskianis@aegean.gr

Ευάγγελος Αποστολάκος MSc

CCNA, MCSA: Windows Server 2016, MCT και Ανθυπολοχαγός Έρευνας Πληροφορικής (ΕΠ)

Από το 2013 έχει διατελέσει διαχειριστής διαβαθμισμένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Τοπικών Δικτύων σε Μονάδες του Ελληνικού Στρατού καθώς και στο τμήμα Πληροφορικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έχει διδάξει σε Ι.Ι.Ε.Κ. μαθήματα 3ου εξαμήνου της ειδικότητας "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ  ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ" (Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ, Ασφάλεια Δικτύων, Διαχείριση Δικτύων ΙΙ, Εγκατάσταση Δικτύων  και Κινητή Τηλεφωνία). Διαθέτει ενεργή πιστοποίηση CCNA Routing & Switching με αριθμό XLB8MH4HKLV1QH3S.

apostolakos.evangelos@gmail.com

Δρ. Δημοσθένης Βουγιούκας

Καθηγητής - Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Δρ. Δημοσθένης Βουγιούκας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στο εν λόγω τμήμα είναι Πρόεδρος κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2019-2022, Διευθυντής του ΠΜΣ «Διαδίκτυο των Πραγμάτων: Ευφυή Περιβάλλοντα σε Δίκτυα Νέας Γενιάς» και Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών από το 2014. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στις ψηφιακές επικοινωνίες, τεχνικές μετάδοσης ραδιοδιαύλων και μηχανικής μάθησης σε συστήματα κινητών, ασύρματων, δορυφορικών και εναέριων επικοινωνιών, στις τεχνολογίες διαχείρισης ραδιοπόρων σε δίκτυα αισθητήρων ΙοΤ και δίκτυα νέας γενιάς, καθώς και σε Πολιτικές Ασφάλειας και Προστασίας της Ιδιωτικότητας δικτύων.

Δρ. Κωνσταντίνος Δεμερτζής

Αξκός ΕΣ - Μεταδιδακτορικός Ερευνητής

Διδασκαλία μαθημάτων σε διάφορα τμήματα ΑΕΙ – ΤΕΙ με θέση Επίκουρου Καθηγητή με σύμβαση, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής σε θέματα Ψηφιακής Ασφάλειας Κρίσιμων Υποδομών, Εξειδικευμένος σε θέματα Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων και Δικτύων από Ελληνικά και Ξένα Πανεπιστήμια και Διεθνείς Οργανισμούς.

kdemertz@fmenr.duth.gr

Αθανάσιος Δρίγκας

Διευθυντής Ερευνών - Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών - Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Ο Δρ. Αθανάσιος Δρίγκας (Eng&Psych) είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Email: dr@iit.demokritos.gr Τηλ: 210 6503124, 6503888, Fax: 210 6503132
Διδακτορικό σε Cognitive Science (Διαχείριση Μνήμης και Πόρων σε Δίκτυα) M.S.c. Ηλεκτρολόγος Μηχ. σε Τεχνολ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Είναι επίσης Πτυχιούχος Ψυχολόγος.

Συντονιστής και Ιδρυτής του εργαστηρίου Net Media Lab Mind-Brain R&D. http://imm.demokritos.gr https://www.facebook.com/netmedia.lab Υπεύθυνος στο ΕΚΕΦΕ «Δ» για το ΔΠΜΣ Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης, σε συνεργασία με το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Παν. Θράκης.

Έχει δημοσιεύσει 320 διεθνή και εθνικά άρθρα (200 σε διεθνή περιοδικά), 8 βιβλία, 27 εκπαιδευτικά CD-ROMs, και σημαντικές πατέντες, με έμφαση στην Διεπιστημονικότητα ανάμεσα στην Νευροψυχολογία, τις ΤΠΕ, στην γενική και ειδική εκπαίδευση, περιβάλλον, πολιτισμό, διακυβέρνηση, επιχειρηματικότητα, κλπ. Λίστα Δημοσιεύσεων: https://www.researchgate.net/profile/Athanasios_Drigas/research

Έχει υπάρξει και είναι Συντονιστής πολλών διεθνών και εθνικών έργων στον τομέα των ΤΠΕ, και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, STEM, Ρομποτικής κλπ στους τομείς (e-learning, e-psychology, e-inclusion, e-government, e-culture, e-business, e-ecology..) με εταίρους από πολλές χώρες της Ευρώπης και ήταν Operational Manager του ελληνικού ακαδημαϊκού δικτύου ΑΡΙΑΔΝΗ. http://imm.iit.demokritos.gr/projects/

Έχει διαχειριστεί περισσότερα από 60 έργα διεθνώς και σε εθνικό επίπεδο. Έχει υπάρξει μέλος δεκάδων Ευρωπαϊκών και Εθνικών επιτροπών υψηλού επιπέδου για το σχεδιασμό και συντονισμό δικτύων και υπηρεσιών ΤΠΕ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επίσης έχει υπάρξει και είναι μέλος πολλών επιτροπών (οργάνωσης, editorial boards, αξιολόγησης) σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια για σύγχρονες τεχνολογίες. στην Γενική και Ειδική Αγωγή, την Ψυχολογία κλπ.

Έχει λάβει σειρά από διακρίσεις και βραβεία υψηλού επιπέδου (Εθνικά και Διεθνή) για την επιστημονική δουλειά του (άρθρα, έργα και πατέντες) http://imm.iit.demokritos.gr/distinctions/

Τέλος έχει συμβάλει στην διάδοση και εκλαΐκευση της επιστημονικής Γνώσης με Περισσότερα από 140 άρθρα σε εφημερίδες και περισσότερες από 60 τηλεοπτικές παρουσιάσεις.

Δρ. Δήμητριος Δρόσος

Επίκουρος Καθηγητής – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επίκουρος Καθηγητής Δημήτριος Δρόσος, Πτυχίο Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα MBA International (ειδίκευση Ηλεκτρονικό Εμπόριο), Διδακτορικό Δίπλωμα σε Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, Ασύρματες Τεχνολογίες και Εφαρμογές στη Σύγχρονη Επιχείρηση).

Δρ. Εμμανουήλ Καλλίγερος

Επίκουρος Καθηγητής – Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Δρ. Εμμανουήλ Καλλίγερος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει λάβει δίπλωμα Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών και Διδακτορικό Δίπλωμα στην περιοχή του ενσωματωμένου ελέγχου ψηφιακών κυκλωμάτων και συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις περιοχές της ασφάλειας υλικού και της σχεδίασης και ελέγχου ψηφιακών κυκλωμάτων και συστημάτων. Το 2015 έλαβε το Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δρ. Σπυρίδων Κοκολάκης

Καθηγητής – Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Σπύρος Κοκολάκης είναι Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κατέχει Πτυχίο Πληροφορικής και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις εξής περιοχές: Διοίκηση Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων, Πληροφοριακή Ιδιωτικότητα, Τεχνολογίες Blockchain. Έχει διατελέσει Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ιωάννης Κοπανάκης

Καθηγητής – Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ο Ιωάννης Κοπανάκης είναι Καθηγητής τους τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάλυσης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού και συνιδρυτής της startup Mentionlytics, με ερευνητικά ενδιαφέροντα στον τομέα της ανάλυσης δεδομένων, διαχείρισης γνώσης και επιχειρηματικής ευφυΐας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας (UMIST). Περισσότερα: https://www.e-bilab.gr/kopanakis/

Κυριάκος Κρητικός

Αναπληρωτής Καθηγητής - Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Δρ. Κυριάκος Κρητικός είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και Συνεργαζόμενο Μέλος ΔΕΠ στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Διαθέτει ευρεία ερευνητική και διδακτική εμπειρία στην Τεχνολογία Λογισμικού και ειδικότερα στον υπολογισμό που στηρίζεται σε αρχιτεκτονικές επικεντρωμένες σε (μικρο-)υπηρεσίες και στο υπολογιστικό νέφος. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η διαχείριση του κύκλου ζωής των επιχειρηματικών διαδικασιών και των εφαρμογών που βασίζονται σε υπηρεσίες, η ανακάλυψη και η σύνθεση υπηρεσιών και λογισμικού, ο κατανεμημένος υπολογισμός καθώς και η ασφάλεια των διαδικτυακών εφαρμογών & συστημάτων.

Νίκη Κυριακού

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η Δρ. Νίκη Κυριακού είναι Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη θεματική περιοχή των Πληροφοριακών Συστημάτων. Κατέχει πτυχίο Μηχανικού Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

Έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, και έχει αφοσιωθεί ερευνητικά σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

Το ερευνητικό της έργο συμπεριλαμβάνει δημοσιεύσεις σε καταξιωμένα διεθνή περιοδικά και συνέδρια στο χώρο των Πληροφοριακών Συστημάτων.

Θεόδωρος Λεουτσάκος

Ε.ΔΙ.Π - Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο κ. Θεόδωρος Λεουτσάκος είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει εργαστηριακά μαθήματα στο τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων (Λογική Σχεδίαση, Λειτουργικά Συστήματα, Προγραμματισμός στο Διαδίκτυο, Δομημένο Προγραμματισμός καθώς και Βάσεις Δεδομένων). Πολυετής εργασιακή εμπειρία σε εγκατάσταση και συντήρηση σύγχρονων και ασύγχρονων πλατφορμών τηλεκπαίδευσης καθώς και δημιουργία βασικών εφαρμογών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης εργασιακή εμπειρία σε θέματα δικτύωσης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Γεώργιος Μαστοράκης

Αναπληρωτής Καθηγητής – Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ο Γεώργιος Μαστοράκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικής Ευφυΐας. Έλαβε το πτυχίο του Ηλεκτρονικού Μηχανικού από το UMIST (University of Manchester Institute of Science & Technology) το 2000, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Τηλεπικοινωνίες από το UCL (University College London) το 2001 και το Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2008. Έχει ενεργή συμμετοχή σε ένα μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών και Εθνικών Ερευνητικών Προγραμμάτων και έχει περισσότερα από 300 δημοσιευμένα άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά διεθνών συνεδρίων και συλλογικούς τόμους βιβλίων. Πέρα από το ερευνητικό του έργο είναι συνιδρυτής της startup Mentionlytics, μιας πλατφόρμας διαχείρισης ψηφιακής φήμης, η οποία χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χρήστες σε 100 διαφορετικές χώρες.

Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος

ΥΔ ΕΚΠ, εκπαιδευτικός

Ο κ. Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικός με εικοσαετή πείρα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Είναι κάτοχος Master με αντικείμενο την εκπαίδευση με Νέες Τεχνολογίες και Υποψήφιος Διδάκτορας του Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Έχει πλείστες συμμετοχές σε ελληνικά και παγκόσμια συνέδρια και είναι επιμορφωτής, μέλος του Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

thodorisp@gmail.com

Γεώργιος Παπαναστασίου

Υποψήφιος Διδάκτωρ - Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Γεώργιος Παπαναστασίου, είναι υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σπούδασε σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και στο Διδασκαλείο Ειδικής Αγωγής Ιωαννίνων. Εργάζεται για περισσότερα από 33 έτη, σε διάφορους τομείς της ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης (γενικής και ειδικής), ενώ έχει εμπειρία και σε διακρατικά προγράμματα (Erasmus+). Είναι Πιστοποιημένος Επιμορφωτής Β΄ Επιπέδου Τ.Π.Ε. στην Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Ειδική Αγωγή. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην έρευνα και ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων που βοηθούν τη μάθηση.

Χαρά Παπουτσή

Υποψήφια Διδάκτωρ - Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η κ. Χαρά Παπουτσή είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικός με δωδεκαετή πείρα σε δημόσια σχολεία. Είναι κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο «Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική: Διδακτική – Προγράμματα Σπουδών» του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του τμήματος Μηχανικών και Πληροφοριακών Συστημάτων. Παράλληλα, είναι επιστημονική συνεργάτις του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Εργαστήριο Net Media Lab & Mind-Brain R&D του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Σαν Υποψήφια Διδάκτορας ασχολείται ερευνητικά με τη Συναισθηματική Νοημοσύνη σε όλα τα επίπεδα ζωής των ανθρώπων (εκπαιδευτικό – γενική/ειδική αγωγή --, κοινωνικό, επαγγελματικό, ψυχολογικό) καθώς και την ανάπτυξή της μέσα από ψηφιακά μέσα. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά σε μερικά εκ των οποίων είναι και κριτικός άρθρων.

Μάνος Περακάκης

Επίκουρος Καθηγητής - Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ο Μάνος Περακάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει μαθήματα σχετικά με ψηφιακό μάρκετινγκ, εμπειρία χρήστη και startup επιχειρηματικότητα. Έχει σπουδάσει Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Essex (BSc),  με M.Sc. σε Τεχνολογίες Διαδικτύου και Πολυμέσων από το Πανεπιστήμιο του Bristol και έχει Διδακτορικό Δίπλωμα στη βέλτιστη εμπειρία χρήστη (UX) με εφαρμογές στο Digital Marketing από το Πανεπιστήμιο του Brunel. Πέρα από το ερευνητικό του έργο, έχει επίσης μακρά εμπειρία στην αγορά, ενώ είναι συνιδρυτής της startup Mentionlytics, μιας πλατφόρμας διαχείρισης ψηφιακής φήμης, η οποία χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χρήστες σε 100 διαφορετικές χώρες.

 

Δρ. Θωμάς Πλιάκας

Principal Software Architect

Dr. Thomas Pliakas is a passionate Java software engineer/architect, with more than 15 years of experience in software engineering. His focus has primarily been on performance, working on architecting, developing, and tuning low latency and high throughput telco products mainly in Java.  He is also a co-organizer of JHUG meetups.

tpliakas@gmail.com

Γιολάντα Σαλαπάτα

M.Sc.

Η Γιολάντα Σαλαπάτα είναι οδοντίατρος με 34 χρόνια εμπειρία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και κάτοχος δύο Masters of Science.

Το πρώτο το 1988 από το University of Glasgow MSc in Paediatric Dentistry μετά απο το οποίο δούλεψε σαν επιμελήτρια σε δημόσια νοσοκομεία στην Αγγλία σε Γναθοχειρουργική και Ορθοδοντική και το δεύτερο το 2012 από το La Sapienza Università di Roma σε Laser Dentistry όπου εκπαιδεύτηκε στην θεραπευτική και χειρουργική των lasers.

Ασχολείται με παιδιά και νέους ενήλικες Είναι επιστημονική συνεργάτης στο Net Media Lab Mind-Brain R&D, ΙΠΤ-ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος την τελευταία Δεκαετία και διδάσκει ιατρικά θέματα σε ειδική αγωγή, διατροφή, νευροδιαβιβαστές, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, τοξικούς παράγοντες κλπ., και την σχέση τους με τον αυτισμό , την ΔΕΠΥ και τις μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και θεραπευτική των lasers σε neuroscience.

ysalap@iit.demokritos.gr

Δρ. Δημήτριος Σκούτας

Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Δρ. Δημήτριος Σκούτας είναι Επ. Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διαθέτει εκτεταμένη ερευνητική και διδακτική εμπειρία στην περιοχή των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και ειδικότερα των δικτύων κινητών επικοινωνιών. Ιδιαίτερο προσανατολισμό αποτελεί το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και οι εφαρμογές του στους τομείς της Γεωργίας, της Υγείας και της Έξυπνης Πόλης.

d.skoutas@aegean.gr

Ιωάννης Στύλιος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Ιωάννης είναι Ερευνητής στο Info-Sec-Lab του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Τεχνικός Επιστήμονας στο έργο CeBMI (Telesig & University of Zilina). Επίσης, εργάζεται ως διδάσκων και συγγραφέας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου e-Learning. Έχει γράψει αρκετά βιβλία και διδακτικά συγγράμματα (Εκδότες: Πανεπιστήμιο Αθηνών & Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες σε διεθνή και ευρωπαϊκά επιστημονικά συνέδρια με κριτές και σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού αντίκτυπου. Ο Ιωάννης εργάζεται από το 2007 σε διάφορα έργα που απαιτούν γνώσεις σε διαφόρους τομείς της Επιστήμης των Υπολογιστών και κυρίως στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

Σπουδές:

  • Διδακτορικό  (υποτροφία ΕΛΙΔΕΚ), υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Σπύρου Κοκολάκη, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ΜΠΕΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τομέας Έρευνας: Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα ΜΠΕΣ.
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής (Master of Education) στην Διδακτική των θετικών Επιστημών και των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 
  • Πτυχίο Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (dit.uoi.gr/alumni).

Διακρίσεις και βραβεία:

  • 2020: Χρηματοδότηση σχεδίου μεταφοράς τεχνολογίας. Υπουργείο Εργασίας και την επιτροπή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Χρηματοδότηση 12.000€.
  • 2019: Υποτροφία Αριστείας για Έρευνα. Χρηματοδότηση από την πράξη «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση τους νέους ερευνητές-Κύκλος Β». Ποσό υποτροφίας 15.000€. Συνολική χρηματοδότηση έργου 41.000€. .
  • 2017: Υποτροφία Αριστείας για Διδακτορική Διατριβή. Ο Ιωάννης διακρίθηκε στις υποτροφίες του ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας) μεταξύ 2.144 υποψηφίων διδακτόρων. Χρηματοδότηση 23.500 €.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:

Information & Communication Systems Security, Biometrics Security, Continuous Authentication, Mobile Security & Privacy, Internet of Things & IoT security, Blockchain, Machine Learning & Deep Learning, Security & Management, Technology Acceptance Models.

Δημήτριος Τακετζής

Αξιωματικός ΕΣ

"Ασχολούμαι με την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων από το 2011. Από το 2017 υπηρετώ στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σε αντίστοιχη θέση ασφάλειας Η/Υ. Το πάθος μου είναι να διδάσκω και να έρχομαι σε επαφή με κόσμο που του αρέσει να μαθαίνει νέες τεχνολογίες και πως να τις ασφαλίζει."

d.taketzis@hndgs.mil.gr

Βασίλειος Τάτσης

Διευθυντής ΕΠΑΛ – Υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Ο Βασίλειος Τάτσης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός και συγκεκριμένα ως διευθυντής Λυκείου, ενώ έχει διατελέσει και υπεύθυνος ΚΕΣΥΠ και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα στην προώθηση των νέων τεχνολογιών επικοινωνιών και δικτύων στην εκπαίδευση. Σαν Υποψήφιος Διδάκτορας ασχολείται ερευνητικά με τα δίκτυα νέας γενιάς και την ενσωμάτωση τους με άλλες τεχνολογίες. Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και οι εφαρμογές του στην εκπαίδευση αποτελεί ιδιαίτερο ερευνητικό και εκπαιδευτικό προσανατολισμό.

vtatsis@aegean.gr

Δρ. Κωνσταντίνος Τσίκνας

Ηλ/γος Μηχ/κος στην 732 Διευθυνση Στρκων Εργων (732 ΔΣΕ) του ΥΠ.ΕΘ.Α και Μεταπτυχιακός ερευνητής στο τμήμα Ηλ/γων Μηχ/κών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης

Διδασκαλία μαθημάτων στα δίκτυα υπολογιστών και επικοινωνιών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Τμήμα Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Πολυετής εργασιακή εμπειρία σε θέματα δικτύωσης στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

ktsik@teiemt.gr

Ειρήνη - Αντωνία Χαϊδή

Ειδική Παιδαγωγός

Η Ειρήνη Χαϊδή είναι ειδικός παιδαγωγός, Υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του τμήματος Ειδικής Αγωγής, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και του University of Westminster. Φοίτησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και στη συνέχεια στο Μαράσλειο Διδασκαλείο , όπου έλαβε την εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής στο πρόγραμμα: «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση». Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε σχολεία τυπικής εκπαίδευσης, και για δώδεκα έτη εργάστηκε ως δασκάλα ειδικής αγωγής σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

Είναι εκπαιδεύτρια Ενηλίκων σε Δημόσια ΙΕΚ, διδάσκοντας Ειδική Αγωγή.

Σήμερα, εργάζεται ως Διευθύντρια σε Δημοτικό Σχολείο και ως εκπαιδευτική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ NET MEDIA LAB Mind-Brain R&D του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Υπήρξε εκπαιδευτική συνεργάτιδα του τμήματος ΕΜΜΕ του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στη Επικοινωνία , την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Έχει συνεπή παρουσία σε διεθνή συνέδρια με εισηγήσεις και έχει δημοσιεύσει τις μελέτες της σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην Ειδική αγωγή.

Pin It on Pinterest