Ακόμη και στις καλύτερες των περιπτώσεων, οι επιχειρησιακές ΤΠΕ μπορεί να είναι άκαμπτες, πολύπλοκες και ακριβές. Όταν μιλάμε στους πελάτες με εκτεταμένες επιτόπιες επενδύσεις, αναφέρουν πως επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την κλιμακωσιμότητα, τις νεωτεριστικές υπηρεσίες και την γεωγραφική εμβέλεια του νέφους αλλά ανησυχούν διότι δεν θέλουν να κλειδωθούν στον λάθος πάροχο νέφους. Γιατί δεν γίνεται να ακολουθηθεί η γνωστή καλή πρακτική: προγραμμάτισε μία φορά και εκτέλεση το πρόγραμμα οπουδήποτε;

Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι να εισάγουμε την Anthos, την νέα ανοικτή πλατφόρμα του νέφους της Google που επιτρέπει την εκτέλεση μιας εφαρμογής οπουδήποτε με απλό, ευέλικτο και ασφαλή τρόπο. Με την υιοθέτηση ανοικτών προτύπων, η Anthos επιτρέπει την εκτέλεση των εφαρμογών σας χωρίς κάποια τροποποίηση σε υπάρχοντα επιτόπια περιβάλλοντα ή το δημόσιο νέφος ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα Cloud Services Platform που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Τώρα, η υβριδική λειτουργικότητα της Anthos γίνεται εν γένει διαθέσιμη τόσο στην πλατφόρμα νέφους της Google (Google Cloud Platform – GCP) με την μηχανή Kubernetes (Google Kubernetes Engine) όσο και στο δικά σας κέντρο δεδομένων με την GKE On-Prem (δηλ. επιτόπια μηχανή Kubernetes). Η Anthos θα επιτρέπει την διαχείριση των φόρτων εργασία που εκτελούνται σε νέφη τρίτων μερών όπως το AWS (Amazon) και Azure, προσδίδοντας την ελευθερία για την διάταξη, εκτέλεση και διαχείριση των εφαρμογών σας στο νέφος της επιλογής σας, χωρίς να απαιτείται από διαχειριστές και προγραμματιστές να εκμάθουν διαφορετικά περιβάλλοντα και APIs.

Η πλατφόρμα Anthos είναι μια 100% λύση που βασίζεται στο λογισμικό. Επιπλέον, η Anthos προσφέρει ανοικτά APIs, δίνοντας την ελευθερία για εκμοντερνισμό οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με τον δικό σας ρυθμό. Επειδή η Anthos βασίζεται στην GKE, την διαχειριζόμενη υπηρεσία Kubernetes, αυτόματα λαμβάνετε τις τελευταίες ενημερώσεις χαρακτηριστικών και επιδιορθώσεις ασφάλειας.

Επίσης, είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε το Anthos Migrate, που σύντομα έρχεται σε βήτα έκδοση, το οποίο αυτό-μεταναστεύει ιδεατές μηχανές από επιτόπια περιβάλλοντα ή άλλα νέφη απευθείας σε δοχεία (containers) στην GKE με ελάχιστη προσπάθεια. Αυτή η μοναδική τεχνολογία μετανάστευσης σας επιτρέπει να μεταναστεύσετε και να εκμοντερνίσετε την υποδομή σας με μια μόνο βελτιωμένη κίνηση χωρίς προκαταβολικές τροποποιήσεις στις αρχικές ιδεατές μηχανές ή εφαρμογές. Μέσω αυτής της μετανάστευσης, η ομάδα ΤΠΕ σας είναι ελεύθερη από την διαχείριση λειτουργιών υποδομής, όπως διατήρηση ιδεατών μηχανών και επιδιορθώσεις λειτουργικού συστήματος, έτσι ώστε να μπορέσει να εστιάσει στην διαχείριση και ανάπτυξη εφαρμογών. Η μετανάστευση σας επιτρέπει ακόμη να εκμεταλλευτείτε άλλες ενοποιήσεις μέσα από την Anthos.

Καθολικοί επιχειρησιακοί πελάτες σε έναν αριθμό από βιομηχανίες ήδη χρησιμοποιούν την Anthos ως μια ευέλικτη, φορητή λύση βασιζόμενη στο λογισμικό μέσω της οποία κατασκευάζονται υβριδικά περιβάλλοντα και περιβάλλοντα πολλαπλών νεφών.

Για την HSBC, ένα από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς και οικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως, ένα διαχειριζόμενο περιβάλλον νέφους που μειώνει την πολυπλοκότητα και το κόστος της αναλυτικής μεγάλων δεδομένων είναι απαραίτητο για την υβριδικού νέφους στρατηγική της.

«Στην HSBC χρειαζόμασταν μια συνεπή πλατφόρμα για την διάταξη τόσο σε επιτόπια όσο και σε περιβάλλοντα νέφους» ανέφερε ο Darryl West, Group CIO της HSBC. «Η προσέγγιση με βάση το λογισμικό του νέφους της Google για την διαχείριση υβριδικών περιβαλλόντων μας παρείχε μια νεωτεριστική, διαφοροποιούμενη λύση η οποία μπορεί να διαταχθεί γρήγορα για τους πελάτες μας.

Η Siemens, η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση στην Ευρώπη, είναι ενθουσιασμένη για την εσωτερική γνώση που θα αντληθεί μέσω της GKE On-Prem όσον αφορά το πολύπλοκο, υβριδικό περιβάλλον της.

«Η Anthos ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες μας. Μας δίνει μια ενιαία οπτική διαχείρισης για την υβριδική μας διάταξη και μια συνεπή πλατφόρμα για την εκτέλεση των φόρτων εργασίας μας κατά μήκος περιβαλλόντων» ανέφερε ο Martin Lehofer, Επικεφαλής της Έρευνας στην Siemens.

Πηγή: https://cloud.google.com/blog/topics/hybrid-cloud/new-platform-for-managing-applications-in-todays-multi-cloud-world

 

Pin It on Pinterest